EBK

EBK Seramik İş Kümesi, BEBKA “2013-2023 Bölge Planı Çalıştayı"na Katıldı

 

18.06.2013 tarihinde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ nın düzenlemiş olduğu 2013-2023 Bölge Planı Çalıştayı ‘ na Proje Uzmanı Burcu Odabaş ve Proje Yürütücüsü Deniz Murathanoğlu katılmışlardır.

Arama Konferansı şeklinde Almira Hotel’de gerçekleştirilen ” 2013-2023 Bölge Planı Çalıştayı”na; Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Eskişehir İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altun, kamu kurumu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katılmıştır.

Çalıştayın açılışında konuşan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, BEBKA’nın bölgedeki rolüne dikkat çekti. Usta, “BEBKA, bu illerin gelecek vizyonunu belirleyen, önemli misyon üstlenmiş bir kurumdur” dedi. Bölge planı çalışmaları kapsamında özel ihtisas komisyonlarının da önemli olduğunu belirten Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, bu kapsamda BEBKA’nın 3 ili kapsayan 18 adet özel ihtisas komisyonun olduğunu ifade etti.

Bursa Vali Yardımcısı Usta’nın ardından konuşan BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise bölgenin geleceği ile ilgili yol haritasının çizildiği bu gibi önemli toplantılarda katılımın yoğun olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Tamer Değirmenci, Bölge Planlarının, ulusal düzeyde hazırlanan kalkınma planlarının hemen altında yer alan ve bölgelerin 10 yıllık hedeflerini içeren çok önemli bir strateji belgesi olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından BEBKA Planlama Birim Başkanı Jülide Alan ise katılımcılara Bölge Planı hazırlık süreci hakkında sunum yaptı.

Jülide Alan’ın sunumunun ardından çalıştay Işıl Gökoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen arama konferansı ile gün boyu devam etti.