EBK

EBK Seramik İş Kümesi ”1. Bölgesel Kümelenme Buluşması”’nda...


Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerindeki kümelerin ve kümelenme potansiyeli olan girişimlerin temsilcilerinin katılımıyla BEBKA Kalkınma ajansı tarafından Bursa’ da düzenlenen etkinliğe EBK Seramik İş Kümesi Yönetim Kurulu Üyesi ve genel Sekreter Tülin Murathanoğlu ve Proje Uzmanı Burcu Odabaş katılmışlardır.

İlki gerçekleştirilen Bölgesel Kümelenme Buluşması’ nın ve periyodik olarak bölge illerinde devam ettirilmesi planlanmakta olup, toplantılarda  kümeler ve kurumlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımları hedeflenmektedir.

Programa BEBKA uzmanları tarafından BEBKA’nın kümelenme faaliyetlerine sağladığı katkıları ve bundan sonra yapılması planlanan faaliyetlerin aktarıldığı sunum sonrasında 300’e yakın sanayicinin ve 18 konuşmacının katılımı ile gerçekleştirilen Kümelenme ve Rekabetçilik Zirvesi’nin ikincisinin düzenleneceği, kümelenme internet portalının hayata geçirileceği ve analizlere devam edileceği belirtilmiştir.

Toplantının ikinci bölümüne EBK Seramik İş Kümesi adına Tülin Murathanoğlu’ nun yaptığı sunum sonrasında İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenmesi, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Tekstil ve Otomotiv Ur-Ge projeleri temsilcileri de yürütmüş oldukları faaliyetler hakkında bilgi vererek tecrübe paylaşımında bulunmuşlardır.

Toplantıya katılım sağlayan Ekonomi Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Daire Başkanı Emrah Sazak da kümelenmenin rekabeti ve işbirliğini geliştirici rolü üzerine vurgu yaparak Kalkınma Ajansları ile Ekonomi Bakanlığının bu konuda daha fazla işbirliği yapabileceğini belirtmiştir.